24 Nisan 2015 Cuma

Ivanov'un Çılgın Deneyi : İnsan-Maymun Melezi (Human-ape hybridization)

İnsan-maymun melezi girişimi,ünlü Sovyet bilim adamı İlya İvanov’un en tartışmalı çalışması olarak kabul edilir.1910’larda suni dölleme yoluyla böyle bir melez ırk elde etme olasılığını  açıklayan bir sunum vermişti.1920’li yıllara gelindiğinde Ivanov,insan-maymun melezi yaratmak için bir takım deneyler yaptı.İnsan spermi ve dişi şempanzeyle çalışmalarını yürüttü ancak bir sonuç alamadı.1929’de ise maymun spermi ve gönüllü kadınlarla çalışmalarını yürüttü.Fakat Ivanov’un kullandığı son orangutanın ölümüyle çalışmalar ertelendi.


ENGLISH:
The most controversial of Ivanov's studies was his attempt to create a human-ape hybrid. As early as 1910, he had given a presentation to the World Congress of Zoologists in Graz in which he described the possibility of obtaining such a hybrid through artificial insemination.
In the 1920s, Ivanov carried out a series of experiments to create a human/nonhuman ape hybrid. Working with human sperm and female chimpanzees, he failed to create a pregnancy.[1] In 1929 he organized a set of experiments involving nonhuman ape sperm and human volunteers, but was delayed by the death of his last orangutan.

Humanzee(İnsan-Şempanze) hakkında bilgi almak için : http://en.wikipedia.org/wiki/Humanzee

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder