28 Mart 2015 Cumartesi

Alex de Souza'ya Veda

Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden biri olan Alex de Souza,bugün Türkiye saati ile 2:00'de futbola veda ediyor.Alex'in jübile maçında oynayacak yıldızlar arasında Türk futbolcular ve Türkiye'den tanıdığımız isimler de yer alıyor.Alex'in jübilesini 1999'da Copa Libertadores şampiyonluğu yaşattığı Palmeiras Kulübü organize edecek. Jübilede 1999'da şampiyon olan takım ile Alex'in davetlileri karşı karşıya gelecek.Peki ya yaşayan efsane Alex de Souza'nın müthiş kariyeri nasıldı?

Coritiba'da 1995 yılında başladığı profesyonel kariyerine 19 yıl sonra aynı takımda son veren Alex de Souza, Palmeiras, Flamengo ve Cruzeiro formaları giymesinin ardından Avrupa'daki ilk deneyimini Parma ile yaşadı.Brezilyalı futbolcu, 2004'te transfer olduğu Fenerbahçe'de ise kulüp tarihinin en başarılı futbolcularından biri haline geldi. Geldiği ilk günden itibaren taraftarın sevgilisi haline gelen sambacı Fenerbahçe'de harikalar yarattı. Alex de Souza, karakteriyle de taraflı tarafsız herkesin gönlünü fethetti...
Gömülü resim için kalıcı bağlantı
- Fenerbahçe formasıyla toplam 340 maça çıkan Alex tam 171 gol kaydetti. Süper Lig'de ise 136 gol atan Brezilyalı yıldız, ligimizin en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. 

- Alex aynı zamanda 140 gollü Aykut Kocaman'ın ardından Fenerbahçe tarihinin en golcü 2. futbolcusu unvanını kazandı.

- Fenerbahçe'de 3 şampiyonluğa önemli katkılar yapan Alex, 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında 2 kez Gol Kralı olmayı başardı. Fenerbahçe tarihinde Gol Kralı olabilen başka bir yabancı futbolcu bulunmuyor.

- 2007-2008'de Fenerbahçe'nin Avrupa'yı sallayıp Çeyrek Finale kaldığı Şampiyonlar Ligi'nde Alex, Asist Kralı oldu.(Bir Türk takımında Avrupa krallığı elde edebilen tek oyuncu)

2010'da Fenerbahçe tarihinde "En Çok Forma Giyen Yabancı Futbolcu" ve Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları tarihinde, "En Çok Oynayan" ve "En Çok Gol Atan Futbolcu"su oldu.

Yine 2010’da Fenerbahçe’de lig tarihinde 100 gol barajını geçen ilk yabancı futbolcu unvanını da aldı ve tek takımda bu başarıyı yakalayan ilk yabancı futbolcu olarak Türkiye 100'ler kulübüne girdi.

Ve yine 2010'da Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 3000. golünü atarak tarihe geçti.

2010-2011 sezonunda Ankaragücü maçında 5 gol birden attı. O sezon 2. kez Gol Kralı olarak lig tarihinde bunu başarabilen ilk ve tek yabancı futbolcu oldu.

Dünyanın en önemli yeteneklerini çıkaran Brezilya'da Alex, Milli Takım kariyeri de yapmayı başardı; 49 kez Brezilya A Milli Takımı'nda oynadı, 12 gol attı. Romario, Rivaldo, Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho gibi tüm dünyanın yakından tanıdığı isimlerle birlikte ter döktü.
KrAlex'in vedasına yıldız yağacak!

2004'te Copa America'da şampiyon olan Brezilya'nın takım kaptanlığını yaptı.

KrAlex'in vedasına yıldız yağacak!

Ülkesinde ve Türk futbolunda önemli izler bırakan Alex, kariyerinde 1030 maçta 421 gol attı, 363 golün de asistini yaptı.
kaynak : ntvspor
Biz de ülkemiz futboluna yaptığı katkılardan dolayı Alex de Souza'ya teşekkür ediyor,geri kalan yaşamında mutluluklar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder