9 Ağustos 2015 Pazar

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ RAPÇİLERİ (THE BEST RAPPERS OF ALL TIME)

1-TUPAC AMARU SHAKUR

Tüm zamanların en büyük sanatçılarından biri olarak gösterilen Tupac,1971 yılının 16 haziranında dünyaya geldi.Kısa süren hayatı boyunca rap dünyasına kazandırdıklarıyla milyonlarca kişiyi kendisine hayran bıraktı.Aynı zamanda şair,aktör,yapımcı ve senarist olan Tupac;Pac,Makaveli,2Pac adlarıyla da biliniyor.

Müziğinde tema olarak varoşluk,şiddet,ırkçılık gibi konuları işleyen sanatçı,West Coast Hip-Hop ve Gangsta-Rap tarzında eserler vermiştir.Rap müzikte yeni bir çağ açtığına inanılan Pac;birçok otoriteye göre gelmiş geçmiş en iyi rapçi olarak gösteriliyor. 


2-EMINEM

Oscar ve Grammy ödüllü Amerikalı rapçi,1972 yılında dünyaya geldi.1990'dan beri etkin olan sanatçı,2000'li yılların dünya çapında en çok satan sanatçılarından biri olarak gösterilmekte.
Çıkardığı şarkılar çok üst düzeyde dinlenme sayısına ulaştığı için,kendisine dünyanın en çok dinlenen sanatçılarından biri de denilebilir.Kuşkusuz,gelmiş geçmiş en çok dinlenen ve en çok bilinen rap sanatçısıdır.


3-THE NOTORIOUS B.I.G.

Ya da Biggie,1972 yılında New York'da doğdu.Çocukluk yılları Amerikada kokain dozajının iyiden iyiye arttığı yıllara denk geldiği için,uyuşturucuyla çabuk tanıştı.O da erken yaşlarda uyuşturucu satmaya başladı.
Biggie,"gevşek basit flowları,yarı otobiyografik sözleri ve hikâye anlatma yeteneğiyle öne çıktı.Batı-Doğu Yakası kavgasının arttığı yıllarda başroldeki isimlerden biri oldu."Diğer yakayı" hem sahnede hem de sahne dışında vurdu.O da eski dostu Pac gibi suikaste kurban gitti.

4-NAS

1973 doğumlu rapçi,olağanüstü edebiyat bilgisiyle rap dünyasında fark yaratmıştır.1994 yılında çıkarttığı Illmatic albümü,rap tarihinin en önemli klasiklerinden biri olarak kabul edilir.Jay-Z ile olan atışmalarıyla da bilinmektedir.
Yaptığı işler ve çalışmaları Jay-ZKanye WestEminemLudacrisLupe FiascoBig L50 CentThe GameLil WayneYoung Jeezy,T.I. ve Jermaine Dupri'nin de arasında bulunduğu birçok sanatçıyı etkilemiştir. Sözlerindeki sanatsallık sayesinde KRS-OneRakim,Kool G Rap ve Big Daddy Kane gibi rapin öncülerinden de saygı kazanmayı başardı.


5-DR.DRE

Tam bir arşiv...Yaptıkları ve hala yapmaya devam ettikleriyle rap tarihinin en etkin isimlerinden biridir.Aftermath Entertainment'in kurucusu ve Death Row Records'un kurucularından biridir.Rap müziğin en özgün hallerinden biri olan G-Funk'ın popülerleşmesinde büyük rolü vardır.Bu konu hakkındaki tartışmaları bir kenara bırakırsak "G-Funk'ın Babası" da denilebilir.
Ice Cube,Eazy E ve MC Ren gibi büyük sanatçılarla kurduğu NWA grubunun gangsta-rap'te yeni ufuklar açtığına inanılmaktadır.İlk solo albümü The Chronic,g-funk ve rap tarihinin en önemli albümlerinden birisidir.Eminem ve 50 Cent'i piyasada parlatan kişi olarak gösterilir.

3 yorum:

  1. arkadaşım gelmiş geçmiş demişsin ama bu rapçilerden üçü gelmiş ama geçmemiş listeni düzelt derim

    YanıtlaSil